Diákmunkát találni gyerekjáték a Topiwork segítségével

Fiatalon, még gimnazistaként estem teherbe. Nem volt könnyű ez az időszak, de most már nem bánom. A szüleim ugyanis támogatnak a tanulmányaim folytatásában, és van egy gyönyörű 3 éves kislányom, akivel hétvégenként együtt megyünk vásárolni. Nagyon sok aranyos gyermekruhát lehet kapni, amikben igazi hercegnőnek érezheti magát.

Amióta elkezdtem az egyetemet, a szüleimmel egyre többet veszekszünk. Mindig azt mondogatják ugyanis, hogy van a gyereknek elég ruhája, meg a sima fehér kislány póló ugyanolyan jól ellátja a funkcióját, mint a csillogó mintás, ami háromszor annyiba kerül. Sokkal jobban járnék, ha inkább a tandíj visszafizetésére tennék félre a legújabb mini dizájner ruhák helyett… A gyerek ugyanis ráér tinédzser koráig kialakítani a saját stílusát, a bank viszont nem lesz ennyire türelmes. Ráadásul legtöbbször ők vigyáznak rá, a nagyihoz pedig nem kell miniatűr kisestélyiben beállítani. De mit tegyek, ha olyan sok szép ruhát lehet kapni, amit nem szívesen hagy ott az ember?

Eszembe jutott, hogy számos iskolaszövetkezet kínál lehetőségeket diákmunkára egyetemisták számára. Az egyik szaktársam a Topiworkot ajánlotta. Azt mondta, itt akár még otthonról végezhető állást is találhatok, ami nekem nagy előny lenne, mivel így nem kellene még több időt távol töltenem a családomtól.

A Topiwork iskolaszövetkezet honlapját felkutatva valóban találkoztam ilyen kategóriával is. A weblapon viszont a többi munkát is megnéztem, mivel mindegyikről alapos leírást töltöttek fel. Ebből kiderült többek között, hogy mik a főbb feladatok, milyen készségekkel rendelkezik az ideális jelölt, és hogyan járulhat hozzá az adott munkakör a szakmai fejlődésünk beindításához. Úgy gondoltam, hogy mivel a diákokat foglalkoztató munkaadók igyekeznek a lehetőségekhez mérten rugalmasak lenni a munkaidő tekintetében, olyan állás is szóba jöhet, ami nem teljesen otthonról végezhető ugyan, de kapcsolódik a tanulmányaimhoz.

Mivel pénzügyi területen tanulok, több lehetőségem is adódott. Voltak az iskolaszövetkezet oldalán például pénzügyi asszisztensi vagy értékesítői állások – bár a lista mindig változik, ezért nem érdemes sokat habozni, ha olyan munkaajánlat kerül fel a weblapra, ami úgy érezzük, megfelelhet számunkra. Én sem késlekedtem sokat, hanem megcsináltam az iskolaszövetkezeti regisztrációt – ennek mindössze 1.000 Ft a költsége, de azt is csak az első fizetésünkből vonják le. A jelentkezés a munkákra egyszerű, ezután viszont egy több körből álló kiválasztási folyamat kezdődik. A Topiwork ennek a menetét is leírja többek között minden más hasznos tudnivalóval egyetemben azok részére, akik még semmilyen vagy csak kevés tapasztalattal rendelkeznek a diákmunkavállalás terén. Az adminisztrációval szerencsére nem kell sokat bajlódnunk, mivel azt az iskolaszövetkezet átvállalja.

Az interjún való jó szereplés ugyanakkor teljes mértékben a mi felelősségünk, bár a Topiwork iskolaszövetkezet blogjában ehhez és a pályázati anyagunk elkészítéséhez is rengeteg hasznos ötletet kapunk. Bevallom, emiatt a rész miatt kicsit “ideges” voltam. Végül kiderült, hogy alaptalanul, mivel minden szempontból megfelelő jelöltnek bizonyultam az egyik pénzügyi asszisztens pozícióra. Hamarosan a munkaszerződésem is elkészült, így már nem volt más hátra, csak előre.

Emiatt természetesen nagyon boldog vagyok. Most már nem kell megnéznem, hogy mennyit költök gyerekruhára. Sőt, még a szüleimnek is sokszor be tudok segíteni a bevásárlásba anyagilag, mivel most már nem csak annyiból áll a dolog, hogy a zsebpénzemet magamra meg az unokájuk ruháztatására költöm. Sokkal felelősségteljesebben igyekszem ugyanis megszervezni az életemet diákmunkás édesanyaként az új céloknak köszönhetően.