Divatfotózás gyerekeknek jókedv automatával felturbózva, avagy photobox Budapesten

Divatfotós vagyok. Szeretem a felnőtt fotózásokat, de sokkal jobban szeretek gyerekekkel együtt dolgozni. Mert őszinték. És nem mesterkéltek. Egyetlen dologra kell csak ügyelnem a gyerek fotózások során: az első benyomásra és az első 15 perc hangulatára. Amennyiben ekkor látják és elhiszik a lurkók, hogy ez csak egy jópofa játék, akkor felszabadultak lesznek és remek fotók születnek.

Mindig kitalálok valami egyedit, amitől a gyerekek meglepődnek. Volt már a fotózásomon Taco Man hatalmas mexikói sombrero kalapban és mennyei csirkés taco. Egyszer fotózás előtt héliumos lufi versenyt rendeztünk. Legutóbb úgy döntöttem, hogy egy fotóautomatával csinálok jó hangulatot a fotózásra. Rákerestem a Google-ben a photobox budapest kifejezésre és a selfiegep.hu oldalán egy kiváló bérleti lehetőséget találtam.

Többféle csomagjuk is van, nekem elegendő volt a 4 órás csomag. Ennek része volt egy fehér fotófal is, de ilyennel rendelkezem, szóval ezt nem kértem. A kiszállítás Budapest területén 5000 Ft és kaptam a géppel egy nagyon segítőkész asszisztenst is. A fiatal srác összerakta a masinát, sőt, nagyon sokat segített rendezetten a lebonyolításban is.

Természetesen alaposabban megnéztem a “dobozban” lévő technikát, ez szakmai ártalom. A szelfigép tulajdonképpen egy tükörreflexes fényképezőgép, egy kiváló vaku és egy jó minőségű és gyors fotónyomtató együttese.

Általában úgy szokott kinézni egy gyermek divatfotózásom, hogy 1 óra a bemelegítés, majd 2 óra a munka és a végén ismét lehet lazázni egy kicsit. Most viszont a gyerekek annyira belejöttek a szelfizésbe, hogy 1.5 óra után is csak a fotósarokban zsongtak. Rengeteg vicces fotó készült. Szívesen használták a selfiegep.hu által biztosított “segédeszközöket” is: maszk, paróka, stb. Annyira sok fotót nyomtattak, hogy kezdtem kétségbe esni, hogy mennyivel lesz emiatt magasabb a fizetendő összeg. De az asszisztens megnyugtatott: a bérleti díj tetszőleges számú standard méretű fotó nyomtatását tartalmazta.

Az ügyesebbek rájöttek, hogy lehet a géppel rövid videókat is csinálni. Természetesen a fotók nemcsak kinyomtathatóak voltak, hanem elektronikus formában mentésre is kerültek. Ezeket a gép tárolta, a kicsik pedig megbeszélték az asszisztens sráccal, hogy azokat kinyeri nekik a gépből. Szóval a program folyamán természetesen életre keltek az Insta fiókok is. Csak úgy jöttek a piros szívek a posztokra.

Mire a valódi divatfotózás sorra került, lelkes és motivált volt a teljes gyerekcsapat. Nemcsak a szelfigép, hanem az én fotógépem is rengeteg kiváló képet készített. Nagyon elégedett volt a végeredménnyel a fotózást megrendelő divatlap is.