Tippek az alkoholizmusból való felépüléshez

Tudjátok rólam, hogy már évek óta bababoltot vezetek, és nagyon foglalkoztat a gyerekdivat világa. Szerintem már ilyen pici korban is lehet divatosan öltözködni, ami igazából csak a szülőkön múlik. Na de nem is erről szeretnék most nektek mesélni, hanem arról, hogy a múltkor milyen érdekeset beszélgettem a bababoltban egy hölggyel. Elmesélte ugyanis, hogy a férje hogyan épült fel az alkoholizmusból a Felépülők segítségével.

Addiktológiai konzultánsok | Addiktológus magánrendelés – ha ennyit beírtok a keresőbe, akkor rögtön meg fogjátok találni a felepulok.hu oldalát. Pontosabban erre nem csak a honlapot, de magukat az addiktológiai szakembereket is látni fogjátok, akik a felépülési programot vezetik. Ahogyan a hölgy elmesélte a boltban a férje élményét a programmal kapcsolatban, úgy tűnt nekem, hogy ezek a szakemberek nem csak hozzáértő személyek, de abban is hatalmas tapasztalatuk van, hogy miként lehet egy elsőre talán reménytelennek tűnő embereket is rávezetni a gyógyulás útjára. Ezt azért is mondom, mert maguk a program vezetői is küzdöttek alkoholproblémákkal, így nagyon jól tudják, mennyire nehéz is ez az egész folyamat.

Szóval miután beszélgettünk kicsit, bevallom, én magam is ránéztem a Felépülők honlapjára, mivel egy régi barátom most elég intenzíven elkezdett inni, és régóta gondolkodtam rajta, hogy miként lehetne neki segíteni. Miután megnyitottam a Addiktológiai konzultánsok | Addiktológus magánrendelés oldalt, végignéztem, mit is kínál ez az egész program. A honlapon írtak szerint az alkoholizmust 70-75%-os hatékonysággal kezelik, ami részben annak tudható be, hogy saját tapasztalatokkal dolgozó addiktológiai szakemberek vannak náluk. Ha bővebben meg akarod ismerni a Felépülők alapító családjának történetét, akkor utána tudsz annak olvasni a nyitóoldalon.

Mindezek alatt persze fel is veheted velük rögtön a kapcsolatot, valamint külön rész van a hozzátartozóknak, barátoknak és munkatársaknak, amit én részletesen el is olvastam. Itt hangsúlyozzák, hogy az alkoholizmus nem egy ember problémája, az mindig beágyazódik egy családi rendszerbe. Emellett a közeli hozzátartozóknak (barátoknak) is fontos szerepük van ebben a folyamatban, hiszen ők lehetnek még legnagyobb hatással az alkoholbetegségben szenvedő egyénre.

Az Addiktológiai konzultánsok | Addiktológus magánrendelés keresés után megtudtam még egy fontos dolgot: az alkoholizmusból felépülünk, és nem meggyógyulunk. Ez a szemlélet elengedhetetlen ahhoz, hogy megértsük, miként kezelhető a probléma. Amint azt a nő is elmesélte a bababoltban, nagyon könnyű csak úgy visszaesni a betegségbe, így valójában ez a felépülési folyamat élethosszig tart. Ez ijesztően hathat elsőre, de ahogyan az ember többször végigcsinálja már ezt, egyre könnyebb lesz belátnia, hogy igenis tud alkohol nélkül élni, méghozzá boldog, teljes életet.

A Felépülőknél a Minnesota-modell adja az alapot (erről bővebben tudtok olvasni a honlapon), viszont amiben különleges a 28 napos felépülési program, az az, hogy ellentétben a 2-3 hónapos kezeléseket, itt nem kell hónapokra otthagyni az embernek minden dolgát.

És hogy mit kínálnak még? Napi sétákat a természetben, heti kirándulást a Balaton felvidéken, illetve teljes diszkréciót, nyugodt környezetet. Mindezek nagyon fontosak egy ilyen folyamatnál, amibe egyébként a családot is bevonják tematikus családi napok segítségével. Ha érdekel titeket, mégis hogyan kell elképzelni ezt a Szőci családi felépülési központot, akkor nem csak képeket tudtok nézni róla, hanem konkrétan virtuális módon be is tudjátok járni azt.

És hogy miként lehet bekerülni oda? Állapotfelmérésre kell először jelentkezni, így lehet egyéni vagy családi konzultációra is beiratkozni, melynek árait a honlapon láthatjátok. A kapcsolat résznél pedig telefonszámokat és email-címet is találtok, ha fel akarjátok őket keresni.

Én bátran ajánlom nektek, hogy akár a Addiktológiai konzultánsok | Addiktológus magánrendelés, akár csak a felepulok.hu kereséssel nézzetek rá a Felépülők honlapjára. Nekem nagyon jó érzés, hogy már van egy ötletem, miként tudok a barátomon segíteni.